Immun44®
Saznajte kako ojačati imunitet djeteta

Saznajte kako ojačati imunitet djeteta

Imunitet djeteta možemo ojačati pravilnom prehranom, adekvatnim unosom vitamina i minerala i redovitom tjelovježbom. Iako su djeca većinom u pokretu, dodatna tjelesna aktivnost pomaže jačanju imuniteta, zdravom fizičkom i psihičkom razvoju djeteta i poboljšanju raspoloženja. Kvalitetna prehrana je itekako važna za imunitet djece.

Ovo su namirnice koje biste trebali uvrstiti u dnevni meni djeteta:

Jogurt                                                     

Jogurt sadrži probiotike koji su važni rad probavnog sustava. Osim rada probave, probiotici jačaju imunitet i pomažu tijelu da se obrani od raznih bolesti.

Kefir

Ovaj mliječni proizvod je odličan izvor probiotika. Ako dijete ne voli okus kefira, napravite ukusni smoothie s bobičastim voćem i žličicom meda!

Orasi

Orasi sadrže omega 3 masne kiseline koje su dobre za zdravlje srca i jačanje imuniteta. Orasi također smanjuju rizik od nastanka infekcija dišnih putova.

Svježe voće i povrće

Vitamin C koji se nalazi u voću i povrću, odličan je za jačanje imuniteta. U svakodnevnu prehranu uvrstite citruse, papriku, brokulu, jagode i bobičasto voće.

Nemasno meso

Nemasno meso je odličan izvor proteina i cinka koji aktivno sudjeluje u borbi protiv infekcija.

Na tržištu također postoje i dodaci prehrani za jačanje imuniteta. Immun44 je dodatak prehrani koji doprinosi normalnom funkcioniranju imunološkog sustava kod odraslih i djece.

Immun 44 proizvodi sadrže:

  • Fito – ekstrakte iz biljke Sivi dlakavi bušin (lat. Cistusincanusssp. Creticus)
  • Phyto – Panmol® vitamine
  • Mikronutrijente (minerale i elemente u tragovima)

Immun44 proizvodi ne sadrže gluten ni laktozu i pogodni su za primjenu kod vegetarijanaca.

Kako djeluje Immun44?

  • Vitamini B6, folna kiselina (B9), B12, vitamin A, vitamin C kao i elementi u tragovima selen i cink doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava.
  • Vitamini folna kiselina, B12 i element u tragovima cink imaju ulogu u procesu dijeljenja stanica, a vitamin A ima ulogu u procesu specijalizacije stanica.
  • Vitamini B2, E i C, biljni polifenoli (iz cistusa) te elementi u tragovima selen, mangan i cink doprinose zaštiti stanica od oksidativnog stresa.
  • Vitamin C doprinosi regeneraciji reducirane forme vitamina E.

Immun44 preparati se preporučuju:

  • Preventivno - kod svih stanja koja potencijalno mogu narušiti normalnu funkciju imunološkog sustava odraslih i djece (mikronutrivni deficit, stres, nedovoljna fizička aktivnost, loša higijena,  prekomjerno konzumiranje alkohola i cigareta...).
  • U aktivnoj fazi bolesti, osobito izazvane virusom.

Immun44 tekući dodatak prehrani dolazi u bočici od 300 mL s dozirnom čašicom, koja je dovoljna za 30 dana primjene.


Vezani članci

Kako razlikovati simptome COVID-19 virusa od prehlade i alergije?
Kako razlikovati simptome COVID-19 virusa od prehlade i alergije?

COVID-19 virus je specifičan po tome što nisu kod svake zaražene osobe prisutni jednaki simptomi, kao i to da se simptomi mijenjaju ovisno...

Pročitaj više
Saznajte što ugrožava djetetov imunitet i kako ga ojačati
Saznajte što ugrožava djetetov imunitet i kako ga ojačati

Kroz igru, druženje s prijateljima u vrtiću ili školi, djeca su svakodnevno izložena velikom broju virusa i bakterija. Saznajte što ugrožava djetetov imunitet i kako ga ojačati...

Pročitaj više
Ovi savjeti dugoročno jačaju vaš imunitet!
Ovi savjeti dugoročno jačaju vaš imunitet!

Imunitet moramo jačati tijekom cijele godine, posebice u vrijeme kada nastupi sezona prehlade i gripe. Da biste izbjegli razne infekcije i ubrzali proces izlječenja....

Pročitaj više
Kombinacija biljaka i vitamina koja najbolje jača imunitet
Kombinacija biljaka i vitamina koja najbolje jača imunitet

Obzirom da svake godine nastupa sve više vrsta prehlade, viroze i gripe, potrebno je jačati imunitet kroz cijelu godinu. Da bismo izbjegli obolijevanje, potrebno je ....

Pročitaj više

Ostali proizvodi

Kontakt

STADA
STADA d.o.o., Hercegovačka 14, 10000 Zagreb | www.stada.hr