Immun44®
Saznajte što ugrožava djetetov imunitet i kako ga ojačati

Saznajte što ugrožava djetetov imunitet i kako ga ojačati

Kroz igru, druženje s prijateljima u vrtiću ili školi, djeca su svakodnevno izložena velikom broju virusa i bakterija. Osim toga, imunitet djeteta može biti ugrožen pretjeranim unosom šećera, konzervansa i aditiva kroz prehranu. Pretilost i manjak tjelesne aktivnosti također negativno utječu na imunitet djeteta, a kao još jedan razlog, sve češće se spominje i prekomjerna konzumacija antibiotika. Stručnjaci smatraju da kombinacija zdravog načina života i genetike može znatno utjecati na podložnost infekcijama i širenju zaraze.

Evo što vi možete učiniti za jačanje imuniteta vašeg djeteta:

U svakodnevnu prehranu uvrstite zdrave masti i probiotike

Omega-3 masne kiseline, koje se nalaze u ribi, maslinovom ulju, lanenim sjemenkama i orašastim plodovima, svakako bi se trebale naći na tanjuru vašeg mališana.

Na tržištu postoje i razni probiotici namijenjeni djeci. Probiotici predstavljaju dobre bakterije koje pomažu jačanju imuniteta, a u prirodnim oblicima najlakše ih je konzumirati putem jogurta ili kefira.

Tijelu su potrebni vitamini i minerali

Opće poznato da vitamin C jača imunitet. On povećava proizvodnju bijelih krvnih stanica, ali i prirodnih proteina koji djeluju obrambeno na viruse, parazite i tumorske stanice. Opskrbite svoje dijete vitaminom C kroz dodatke prehrani ili konzumacijom 5 manjih obroka povrća i voća dnevno.

Istraživanja pokazuju da se imunitet ne može aktivirati bez vitamina D. Vitamin D najčešće dobivamo od sunca, ali ga ima i u plavoj ribi

Vitamin E spada u antioksidanse koji također potiču jačanje imuniteta. Vitamin E nalazimo u sjemenkama, biljnim uljima te u žitaricama.

Osim vitamina, za jačanje imuniteta su izuzetno važni i minerali, od kojih se posebno ističu cink i selen.

Higijena je bitna, ali bez pretjerivanja

Redovito pranje ruku može spriječiti zarazu vašeg djeteta. Međutim, ne treba pretjerivati. Zapamtite pranje ruku je najbolji način da se smanji rizik, ali pretjerana higijena može smanjiti otpornost vašeg djeteta na pojedine viruse i bakterije. Izuzetno je bitno da dijete pere ruke prije jela, nakon igre (pogotovo na otvorenom), nakon (ali i prije) upotrebe toaleta te prije spavanja. 

Nabavite kućnog ljubimca

Istraživanja pokazuju da odrastanje s kućnim ljubimcima jača imunitet. Stručnjaci objašnjavaju da su djeca na taj način izložena većem broju virusa i bakterija, što ih u konačnici čini jačima i otpornijima na razne bolesti.

Imunitet djeteta možete ojačati i putem Immun 44 tekućeg dodatka prehrani. Immun44 je dodatak prehrani koji doprinosi normalnom funkcioniranju imunološkog sustava kod odraslih i djece.

Immun 44 proizvodi sadrže:

  • Fito – ekstrakte iz biljke Sivi dlakavi bušin (lat. Cistusincanusssp. Creticus)
  • Phyto – Panmol® vitamine
  • Mikronutrijente (minerale i elemente u tragovima)

Immun44 proizvodi ne sadrže gluten ni laktozu i pogodni su za primjenu kod vegetarijanaca.

Kako djeluje Immun44?

  • Vitamini B6, folna kiselina (B9), B12, vitamin A, vitamin C kao i elementi u tragovima, selen i cink, doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava.
  • Vitamini folna kiselina, B12 i element u tragovima cink imaju ulogu u procesu dijeljenja stanica, a vitamin A ima ulogu u procesu specijalizacije stanica.
  • Vitamini B2, E i C, biljni polifenoli (iz cistusa) te elementi u tragovima selen, mangan i cink doprinose zaštiti stanica od oksidativnog stresa.
  • Vitamin C doprinosi regeneraciji reducirane forme vitamina E.

Immun44 preparati možete koristiti:

  • Preventivno - kod svih stanja koja potencijalno mogu narušiti normalnu funkciju imunološkog sustava odraslih i djece (mikronutritivni deficit, stres, nedovoljna fizička aktivnost, loša higijena,  prekomjerno konzumiranje alkohola i cigareta...).
  • U aktivnoj fazi bolesti, osobito ako je izazvana virusom.

Immun44 tekući dodatak prehrani dolazi u bočici od 300 mL s dozirnom čašicom, koja je dovoljna za 30 dana primjene.

Više informacija potražite na www.immun44.com.hr.


Vezani članci

Kako razlikovati simptome COVID-19 virusa od prehlade i alergije?
Kako razlikovati simptome COVID-19 virusa od prehlade i alergije?

COVID-19 virus je specifičan po tome što nisu kod svake zaražene osobe prisutni jednaki simptomi, kao i to da se simptomi mijenjaju ovisno...

Pročitaj više
Saznajte kako ojačati imunitet djeteta
Saznajte kako ojačati imunitet djeteta

Imunitet djeteta možemo ojačati pravilnom prehranom, adekvatnim unosom vitamina i minerala i redovitom tjelovježbom. Iako su djeca većinom u pokretu....

Pročitaj više
Ovi savjeti dugoročno jačaju vaš imunitet!
Ovi savjeti dugoročno jačaju vaš imunitet!

Imunitet moramo jačati tijekom cijele godine, posebice u vrijeme kada nastupi sezona prehlade i gripe. Da biste izbjegli razne infekcije i ubrzali proces izlječenja....

Pročitaj više
Kombinacija biljaka i vitamina koja najbolje jača imunitet
Kombinacija biljaka i vitamina koja najbolje jača imunitet

Obzirom da svake godine nastupa sve više vrsta prehlade, viroze i gripe, potrebno je jačati imunitet kroz cijelu godinu. Da bismo izbjegli obolijevanje, potrebno je ....

Pročitaj više

Ostali proizvodi

Kontakt

STADA
STADA d.o.o., Hercegovačka 14, 10000 Zagreb | www.stada.hr